هر یک از صاحبان کسب و کار به توجه و نظارت مداوم بر معاملات نیاز دارند تا از این طریق، مدیریت بهینه و کارآمدی داشته باشند. با استفاده از روش های اصولی و استاندارد حسابداری میتوان این امر را محقق نمود. ولی واگذاری این وظیفه به مدیران یا افراد غیر متخصص به زمان زیادی نیاز دارد و ممکن است سبب محدودیت عناصر دیگر کسب و کار شود. استخدام حسابدار نیز برای یک شرکت کوچک، به هزینه زیادی نیاز دارد. نرم افزار حسابداری رایگان تمامی این مشکلات را حل کرده و پاسخگوی نیازهای شرکت های نوپا و کوچک است. در این مقاله قصد داریم شما را با نرم افزار حسابداری رایگان آشنا نموده و مطالبی در زمینه کاربردها، مزایا و اطلاعات مربوط به آن ارائه دهیم. همراه ما باشید.
همانطور که در مقدمه مقاله بیان کردیم، نرم افزار حسابداری رایگان گزینه مناسبی برای شرکت های کوچک، متوسط و نوپا محسوب می شود. این شرکت ها میتوانند با تهیه این نرم افزار، برنامه حسابداری رایگانی برای انجام امور مالی خود داشته باشند. به طور کلی، نرم افزارهای رایگان نمونه مختصر شده نرم افزارهای اصلی هستند که با هدف تست امکانات مختلف نرم افزار به مشتری ارائه می شود. همچنین شرکت هایی که نرم افزار حسابداری دارند ولی از آن راضی نیستند، میتوانند این نسخه رایگان را تهیه نمایند. پس از خرید نرم افزار بایستی به بررسی این موضوع بپردازند که آیا نرم افزار رایگان مناسب آنها می باشد یا خیر؟
نرم افزار حسابداری رایگان به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شود که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
●نرم افزار حسابداری فروشگاهی رایگان
●نرم افزار حسابداری شرکتی رایگان
●نرم افزار حسابداری اندروید رایگان
●نرم افزار حسابداری ویندوز رایگان
●محاسبه قیمت تمام شده کالا، از جمله مشکلات شرکت های تولیدی نوپا محسوب می شود. این شرکت ها میتوانند با نصب نرم افزار حسابداری رایگان، قیمت تمام شده محصولات را تخمین زده و ثبت کنند. بدون اینکه هزینه بالایی بپردازند.
●شرکت های بازرگانی کوچک و متوسط میتوانند با تهیه این نرم افزار، کارهایی مانند مدیریت دریافتی، پرداختی و خرید و فروش بازرگانی را انجام دهند. این شرکت ها با دانلود نرم افزار رایگان حسابداری امکان دسترسی به اطلاعات مالی و فاکتورهای خرید و فروش را خواهند داشت.
●اغلب فعالیت های شرکت خدماتی ارائه خدمات مختلف است که نیازی به محاسبات دقیق و گزارش های تخصصی ندارد. پس این شرکت تنها با داشتن یک کامپیوتر و نصب نرم افزخد حسابداری رایگان، میتواند هر یک از قراردادهای خدماتی را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهد. درنتیجه قابلیت ثبت و صادر کردن سریع فاکتورهای خدمات را با محاسبه ارزش افزوده پیدا می کند.
●علاوه بر موارد مذکور، این نرم افزار برای شرکت های عمرانی و پیمانی نوپا نیز مناسب است. زیرا این شرکت ها در ابتدای کار خود بوده و حسابداری پروژه ای زیادی در مرحله اجرا ندارند. پس میتوانند با تهیه نرم افزار حسابداری رایگان، قراردادهای حسابداری پیمانکاری را ثبت کرده و استاندارد صورتهای مالی را مشخص کنند. درنتیجه قابلیت مدیریت صحیح بر روی سود و زیان خود را پیدا می کنند.
●این نرم افزار برای شرکت های حمل و نقل که روزانه ۲۰ ثبت فاکتور دارند، گزینه مناسبی محسوب می شود. زیرا میتوانند با پرداخت هزینه پایین، فاکتورهای حمل و نقل ثبت شده را به سرعت محاسبه کنند. نتیجه افزایش سرعت و دقت، انجام دادن کلیه امور مالی حمل و نقل و همچنین داشتن کنترل دقیق بر روی کالاهای انبار است.
●نرم افزار حسابداری رایگان بایستی به صورت یکپارچه باشد. یعنی با یک بار ثبت اطلاعات در آن، بتوانید به طور مداوم از اطلاعات ثبت شده در ماژول های متعدد استفاده کنید.
●از دیگر ویژگی های این نرم افزار، امنیت آن است که هیچکس قادر به سوء استفاده از اطلاعات ثبت شده در آن بر علیه شما نمی باشد.
●سرعت بالا، رابط کاربری مناسب و داشتن دیتابیس قوی از ویژگی های دیگر این نرم افزار است.
●تهیه ریز گزارشات حسابداری، تعریف نامحدود انبار و کالا، انتقال اسناد از بین دو دیتابیس، ثبت اتوماتیک اسناد از موارد دیگر مربوط به آن می باشد.
●اسناد را پس از صدور آنها ویرایش میکند.
●قابلیت تعریف کد تفصیلی شناور را دارد.
●از قابلیت تعریف سال های مالی جداگانه و تعریف چند لیست قیمت برخوردار است.
● امکان وارد کردن اطلاعات نامحدود در ثبت کالا و اطلاعات پایه
●امکان ادغام با سیستم های دیگر مانند ثبت الکترونیکی و بانکداری آنلاین را دارد.
نرم افزار حسابداری رایگان، کاربردها و مزایای بسیار خوبی را به شرکت ها و افراد ارائه می دهد. از جمله:
●ارائه پشتیبانی و آموزش کاملا رایگان
●انجام فرآیند فروش و صورتحساب در کوتاهترین زمان و با سرعت بالا
●کاهش اشتباهات انتقال ارقام یا ثبت نادرست معاملات
●مدیریت پول و درآمد مربوط به کسب و کار
●مدیریت مشتری و فاکتورها
●انجام دادن ضبط، نظارت و ادغام حساب های بانکی، معاملات
●مدیریت راحت هزینه، دستمزد، حساب های قابل پرداخت و حساب های دریافتی
●ارائه تصویر کلی و کاربردی از فرایند مالی
●پذیرش تعداد زیادی کاربر و عدم محدودیت در این موضوع
●ذخیره سازی رایگان داده ها
●قابلیت پشتیبانی از ایمیل
●قیمت مناسب طرح های ارتقا یافته این نرم افزار
●رابط کاربری جذاب
●قابلیت دسترسی از پلتفرم های مختلف
●مدیریت لیست و گروه اشخاص
●مدیریت حساب ها و لیست محصولات با درج سریال، بارکد، قیمت خرید و تخفیف آن، قیمت فروش و تخفیف
●مدیریت لیست خدمات، اموال و دارایی
●ثبت فاکتور خرید
●صدور فاکتور فروش
●ثبت جداگانه تخفیفات محصول در فاکتور
●امکان چاپ اسناد امور مالی و سند حسابداری
●ثبت اسناد انتقالی از یک حساب به حسابی دیگر
●ارسال پیامک به صورت خودکار و گروهی به اشخاص
●تعیین سطح دسترسی کاربران به بخش های مختلف و مدیریت آنها
●پشتیبان گیری از نرم افزار و بروزرسانی آن
●مرتب کردن گزارشات و تبدیل آنها به اکسل
●امکان اتصال به دستگاه کارتخوان و ارسال مبلغ به دستگاه
●ویرایش کردن پروفایل شرکت، فروشگاه و ثبت لوگوی آن به منظور نمایش در فاکتور
●ثبت چک های دریافتی، پرداختی، تغییر وضعیت پاس شدن، برگشت شدن، باطل شدن، تبدیل چک دریافتی به پرداختی و…
در واقع یک نرم افزار حسابداری رایگان بایستی دربردارنده ویژگی های زیر باشد تا بتوان واژه خوب و مناسب را به آن اطلاق کرد.
●جستجوی سریع و پرقدرت: در زمینه جستجوی اطلاعات محصولات، بسیار پرسرعت عمل کرده و امکانات بسیاری را در این مورد به شما ارائه می دهند.
●گزارشات متنوع: انواع گزارش های مختلف مورد نیاز شما را دارند. همچنین در تمامی آنها، قابلیت جستجو و فیلتر کردن داده ها با روش های مختلف وجود دارد.
●سفارشی سازی گزارشات چاپی: امکان ویرایش قالب گزارش ها، اعمال شخصی سازی مختلف مانند درج لوگوی خودتان در چاپ ها و سایر سفارشی سازی های گوناگون در گزارشات چاپی وجود دارد.
●کاربران و امنیت: امکان تعریف کاربری های خود و معرفی سطح دسترسی برای هر یک از آنها را دارید. البته هر کاربر تنها قابلیت دسترسی به قسمت هایی از برنامه را دارد که مجاز به آن باشد.
●خروجی اکسل در گزارشات: این قابلیت وجود دارد که شما گزارش های خود را در قالب فایل اکسل به دیگران ارسال کنید.
●گزارشات نموداری: امکان درج گزارش های نموداری زیبا و پرقدرت در برنامه حسابداری رایگان وجود دارد تا بتوانید آنها را در گزارشات خود به کار ببرید.
این نرم افزار به دلیل امکانات و ویژگی های بسیاری که در اختیار کسب و کارها قرار می دهد، از محبوبیت بالایی برخوردار است. در بالا به ویژگی ها و امکانات نرم افزار مذکور اشاره کردیم ولی در ذیل به بیان سه دلیل مهم برای استفاده شرکت ها و کسب و کارها از نرم افزار حسابداری رایگان می پردازیم:
●دسترسی آسان: بسیاری از افرادی که به دنبال این نرم افزار حسابداری هستند، خودشان حسابدار نیستند. این افراد در حال تلاش برای رشد کسب و کار خود بوده و تمایلی به صرف زمان زیاد برای یادگیری نرم افزارهای پیچیده و بیش از حد فنی ندارند. استفاده از یک پلت فرم حسابداری با رابط در دسترس و عملکرد ساده، سبب گسترش تجارت افراد می شود. پس نرم افزار حسابداری رایگان به دلیل دسترسی آسانی که دارد، در اولویت شرکت ها قرار می گیرد.
●قابلیت اتصال به کارت و حساب های بانکی: ورود دستی رسید، سبب کاهش زمان برای کسانی که حجم تراکنش بالایی دارند می شود. بنابراین نرم افزار حسابداری رایگان که توانایی برقراری ارتباط با کارت های بانکی و حساب ها را داشته باشد، از محبوبیت و تقاضای بالایی برخوردار است.
●امکان ارسال سوابق: یکی از ویژگی های نرم افزار حسابداری ایده آل، قابلیت ارسال سوابق است. با گسترش تجارت، از قابلیت های محدود نرم افزار حسابداری رایگان خارج می شود. باید سعی کنید که با ارتقاء نرم افزارتان به نوع پولی آن، اطلاعات از دست نرود. حفظ سوابق موجود در برنامه با تغییر به یک برنامه جدید از دیگر قابلیت های یک نرم افزار رایگان حسابداری محسوب شده که داشتن این ویژگی، سبب تقاضای بالا برای تهیه آن می شود.
نرم افزار حسابداری رایگان به دو طبقه قیمتی تقسیم بندی می شوند. در تقسیم بندی اول، این نرم افزارها یا کاملا رایگان بوده یا هزینه اندکی را دریافت میکنند. در بسیاری از موارد از تمامی مزایا و امکانات نامبرده بهره مند نمی باشند و یک دیتابیس برای درج اطلاعات و مسائل مالی محسوب می شوند.
در تقسیم بندی دوم، نرم افزار حسابداری رایگان به دیتابیس وب متصل است و برنامه نویسی خوبی دارد. همچنین دارای کلیه استانداردهای حسابداری در ثبت ها و گزارشات است که طبیعتا تمامی این قابلیت ها نمیتواند به صورت کاملا رایگان و بدون پرداخت هزینه باشد. ولی این نوع از نرم افزار حسابداری ارزش پرداخت هزینه را دارد. زیرا در قبال آن، امکانات و قابلیت های بسیاری را به مشتری ارائه می دهد.
حال سوالی که ممکن است برایتان مطرح شود، مناسب بودن یا نبود نرم افزار حسابداری رایگان برای کسب و کارتان است. باید بگوییم که استفاده از این نرم افزار گزینه ای عالی محسوب می شود. زیرا تهیه آن به هزینه بالایی نیاز ندارد و اجتناب از پرداخت هزینه زیاد، سبب صرفه جویی در هزینه ها برای کسب و کارهای نوپا می شود. ولی بایستی در انتخاب نرم افزار کنید. نرم افزار حسابداری رایگانی که از ضعف و محدودیت های بسیاری برخوردار باشد، سبب از دست دادن قابلیت های بسیاری می شود. بالعکس این موضوع نیز وجود دارد. پس با انتخاب یک نرم افزار حسابداری رایگان قدرتمند، به بهبود بیزینس و کسب و کارتان کمک می کنید و از این روش، پیشرفت های بسیاری را کسب نمایید.
اگر کسب و کار خودتان را به تازگی راه اندازی کرده اید، توصیه میکنیم از نرم افزار حسابداری رایگان استفاده کنید. زیرا این نرم افزار، به هزینه زیادی نیاز ندارد و در صورت عدم رضایت از آن نیز متحمل هزینه های هنگفت نخواهید شد. به طور کلی برای انتخاب یک نرم افزار حسابداری دقیق، بایستی به نیازهای سازمان و انتظارات خودتان توجه کنید. از جمله فاکتورهای مهم در انتخاب نرم افزار حسابداری رایگان، شامل موارد ذیل می شود:
●توجه به اندازه سازمان
●مشخص کردن نیازها
●قابلیت اتوماسیون سازی کارها
●داشتن یک داشبورد جامع
●وجود نسخه دمو در نرم افزار
●در نظر گرفتن نرخ رشد کسب و کار
●آسان نمودن حسابداری تحت وب
●و…
با توجه به این نکات، میتوانید نرم افزار حسابداری رایگانی متناسب با نیازهای شرکت و سازمان خود تهیه نموده و از مزایا و امکانات آن استفاده کنید.
برخی از نرم افزارهای حسابداری رایگان موجود در بازار، نرم افزارهای بی نام و نشان هستند. توسعه دهنده مشخصی نداشته و پشتیبانی قابل اعتمادی ندارند. همچنین در برخی موارد نیز، از امکان ارتقا نیز برخوردار نیستند. به همین دلیل توصیه می کنیم در هنگام جستجوی نرم افزار حسابداری به نام ارائه دهنده آن توجه کنید. اگر در مورد ارائه دهنده اطلاعات کافی ندارید، با یک سرچ در گوگل میتوانید به تمامی اطلاعات و مشخصات او دسترسی یابید. همچنین به این مورد نیز توجه کنید که اطلاعات ثبت شده توسط شما در صورت خرید نسخه های استاندارد به نسخه اصلی نیز منتقل شود.
از دیگر نکات مهم در مورد نرم افزار حسابداری رایگان، دارا بودن نسخه وب در این نرم افزارها است. به این معنی که بتوان اطلاعات را از نسخه وب دریافت کرده یا آن را بارگذاری کرد. البته بسیاری از نرم افزارهای اندرویدی، فاقد نسخه وب بوده و خودشان به طور مستقل اقدام به نگهداری دیتابیس کاربران می کنند. به طور کلی به نرم افزاری میتوان اعتماد کرد که قابلیت دسترسی از گجت های مختلف را داشته باشد. یعنی با لپ تاپ، کامپیوتر، تبلت، موبایل و… بتوان آن را باز کرد. درنتیجه میتوان به اطلاعات مالی، گزارش ها، ثبت ها و… دسترسی پیدا کرده و حتی آنها را ویرایش نمود.
هنگامی که به دنبال تهیه و دانلود یک نرم افزار حسابداری رایگان هستید، هنگام مراجهه با این نرم افزار بدون تحقیق و اطلاعی بر روی آن کیلیک می کنید. در برخی موارد، نرم افزارها به شکل قفل شکسته در اختیارتان قرار می گیرند و سبب ایجاد دردسر و مشکلات بسیاری برای شما می شوند.
این نرم افزارحسابداری هیچ گونه پشتیبانی نداشته و ممکن است که با ورود اطلاعاتتان در آن، شما را با مشکل مواجه کند. هیچ کس نیز پاسخگوی شما نخواهد بود و اطلاعات شما از دست می رود. در برخی موارد نیز نرم افزارهایی وجود دارند که فاقد امنیت کافی بوده و ممکن است اطلاعات کاریتان در اختیار افراد دیگری قرار بگیرد. به همین دلیل تاکید میکنیم که برای تهیه نرم افزار حسابداری رایگان، ابتدا اطلاعات و اطمینان کافی از آن کسب کنید و سپس برای نصب آن اقدام نمایید.
در بالا به نکات مهم و ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب پرداختیم. شما با استفاده از این مطالب، به راحتی میتوانید بهترین نوع آن را در دانلود کرده و از مزایای آن بهره مند شوید.
نتیجه گیری
یکی از اولویت های اصلی کسب و کارها، کنترل جریان های نقدی است. کسب و کارهای کوچک، پول های به دست آمده و خرج شده در ماه را به دقت زیر نظر دارند. از این رو داشتن یک نرم افزار حسابداری که اقدام به تولید و ثبت صورت های مالی می کند، جزو ضرورت ها محسوب میشود. پس انتخاب یک نرم افزار حسابداری رایگان که نیازهای شما را برآورده کند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
به طور کلی، این نرم افزار بایستی مناسب کسب و کارهای کوچک بوده و سبب کاهش هزینه کلی محاسبات حسابداری شود. امروزه برخی از افراد بدون تحقیق اقدام به استفاده از نرم افزارهای حسابداری بی نام و نشان و فاقد اعتبار کرده و متحمل هزینه ها و مشکلات بسیاری در این رابطه می شوند. به همین دلیل تاکید میکنیم که از نرم افزارهای حسابداری مطمئن را به کار برند تا بجای مواجهه با مشکل، مزایا و قابلیت های آن را در اختیار بگیرند. در این مقاله به ویژگی ها، مزایا و امکانات یک نرم افزار حسابداری مناسب اشاره کردیم. با توجه به این مطالب و نکات گفته در زمان تهیه آن میتوانید نرم افزاری ایده آل و متناسب با کسب و کار خود داشته باشید.